slika

Kako smo počeli

 

 

Veza proizvoda tvrtke Quarnero i podneblja Kvarnera leži u tradiciji od preko stotinu godina koliko se koristi samoniklo bilje i u lječilišnim centrima regije koja se turistički uzdigla zbog idealne klime, neodoljiva jedinstvena spoja mora i planina sa svim blagodatima za zdravlje.

Na tim su temeljima pokrenuti prvi lječilišni centri u Opatiji, Crikvenici, Lošinju, a takve se smjernice turističkoga razvoja slijede do današnjih dana u brojnim wellness centrima. I danas posjetitelji iz svih dijelova svijeta odabiru Kvarner kao destinaciju upravo zbog nezaboravnih čarobnih šetnji prirodom u kombinaciji s antistres i vital programima, masažama……

Inspirirana tradicijom tvrtka Quarnero kreira ulja za njegu tijela, kupku od cvijeta soli i ulja za profesionalnu masažu.

Priča i proizvodi tvrtke Quarnero savršeno se uklapaju u tradiciju kvarnerskoga podneblja koja seže još od davne 1885. i Andrije Linardića s destilerijom na Cresu čime je prepoznata osebujnost otočkoga bilja te se za ta ulja u to doba pročulo čak i u Americi. Blagodati kadulje, smilja, lovora, komorača, breke i lavande s jedne od najboljih mikro lokacija na svijetu bile su prepoznatljive u svijetu kroz povijest, a takva se tradicija na suvremenom zahtjevnom svjetskom tržištu nastavlja zahvaljujući i entuzijazmu i ljubavi tima tvrtke Quarnero.

Alkemičari u svojim knjigama tvrde da je za svaku bolest izrasla biljka. Filozofija tvrtke Quarnero želi pomoći suvremenom čovjeku osvijestiti važnost povratka prirodi i ljekovitome bilju kako se činilo od pradavnih vremena, a čemu se okreće i klasična medicina.

Tvrtka Quarnero u svome pristupu prioritet daje cjelovitom zdravlju, a potom i estetskoj komponenti.